14 napos elállás joga és a Casey 60 napos visszaküldés

Ezen az oldalon az elállási joggal kapcsolatos információkról olvashatsz bővebb tájékoztatást.

Előfordul, hogy meggondolod a rendeléseddel kapcsolatban magad, vagy ajándékba vásárolt termék nem nyerte el a kívánt tetszést. Ekkor jön szóba az elállási jog, amely biztosít arról, hogy az online vásárlás méginkább Neked kedvezzen.

Mi az elállási jog?

Lehetőséget biztosít számodra, hogy a vásárolt terméket indoklás nélkül visszaküldhesd. A rendelésed átvételtől számított 14 napon belül élhetsz a jogoddal, hogy elállj a vásárolt terméktől és mi visszatérítjük a termék árát és a rendelésed postaköltségét. Az elállási igényedet 14 napon belül kell jelezned, és a jelzéstől számított következő 14 napon belül vissza kell juttatnod a terméket hozzánk.

Csak 14 napos visszaküldés? 60 nap jobban hangzik!

Jogszabály szerint az elállási jogot 14 napig gyakorolhatod. Azonban mi a casey.hu-nál a 14 napon túl további 46 napot biztosítunk visszaküldésre, így a vásárlást követően a hatvanadik napon is visszaküldheted a használatlan termék(ek)et. Cserébe nem pénzt fizetünk vissza, hanem jóváírjuk a termék árának és a rendelésed postaköltségének összegét a Casey számládra, amelyet bármikor felhasználhatsz a következő vásárlásoknál.

A Casey számlára való jóváírást csak a 14 nap után bejelentett szándékok esetében alkalmazzuk. Ezen szolgáltatásunkat Casey 60 napos visszaküldésnek nevezzük.

Fontos tudnivalók - áttekintő

Az elállási jogot:

 • indoklás nélkül gyakorolhatod az átvételtől számított 14 napon belül
 • az elállási szándék bejelentésétől 14 napod van visszajuttatni a termék(ek)et
 • 14 napon belüli elállás esetén a termék értéke és a vásárláskor fizetett postaköltség pénzben visszatérítésre kerül
 • a termék átvételétől számított 15-60. naptári napon belül élhetsz a Casey 60 napos visszaküldés szolgáltatásunkkal
 • 15-60 nap közötti elállás esetén a termék értékét és a vásárláskor fizetett postaköltséget elektronikus vásárlási utalvány formájában írjuk jóvá, amit bármikor levásárolhatsz
 • az elállási nyilatkozattal érvényesítheteted, amely innen letölthető
 • amennyiben a visszárut online intézed, nem kell letölteni és kitölteni a nyilatkozatot
 • saját nyilatkozattal is érvényesítheted, amennyiben az egyértelműen az elállásra vonatkozik és megfelel a 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet rendelkezéseinek
 • a vásárlás napja és a termék átvétele közötti időszakban is érvényesítheted
 • írásban történő érvényesítés esetén elegendő csak az elállási nyilatkozatot benyújtanod

Továbbá:

 • Az elállási szándék bejelentésétől számított 14 napon belül köteles vagy visszajuttatni a terméket hozzánk
 • A termék visszajuttatási költsége Téged terhel
 • Utánvétes csomag visszajuttatás esetén, a csomagot nem vagyunk kötelesek átvenni
 • A casey.hu köteles legkésőbb 14 napon belül visszafizetni, vagy jóváírni a Casey számládon az általad kifizetett teljes összeget a termékkel kapcsolatban
 • A casey.hu követelheti rajtad a termék használatából eredő értékcsökkenés megtérítését, amennyiben a termék nem csak kipróbálva volt, hanem használva is

Kormányrendelet

A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől számított 14 naptári napon belül (beleértve a 14. naptári napot is) indokolás nélkül elállhat. Ennek módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló  45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. A fogyasztó az elállási jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A vásárlónak az Elállási/Felmondási nyilatkozatát a Cégadatok között feltüntetett telefonszámon, postai vagy e-mail címen van lehetőség érvényesíteni.

Amennyiben a vásárló eláll a szerződéstől, legkésőbb az Elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül, az Online-Shopper Kft visszatéríti a vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is.

Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a vásárlónak saját költségén kell gondoskodnia! Az elállással érintett termék utánvétellel nem küldhető vissza, utánvételes átvételt nem áll módunkban teljesíteni. Elállás esetén követelhetjük a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését! Ezeken kívül a vásárlót az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

 A kormányrendeleten túl az Online-Shopper Kft önkéntesen vállalja, hogy a rendelet által meghatározott 14 nap mellé, önkéntes módon még 46 napot vállal a visszaküldeni kívánt termékek fogadására. A 15. és 60. napok között érvényesített visszaküldési igényeknél az Online-Shopper Kft nem eszközöl visszafizetést, hanem a vásárlónak elektronikus vásárlási utalványra írja jóvá az összeget, amelyet bármikor felhasználhat.

További részletek

Az elállással kapcsolatos még pontosabb részletekről és feltételekről a casey.hu Webáruház Általános Szerződési Feltételének 12. pontjában olvashatsz, amelyet ezen a linken találsz!