TPU az új szilikon? – avagy az új mobiltelefonvédelem

Átlagos olvasási idő: 3 perc

TPU az új szilikon? – avagy az új mobiltelefonvédelem

Ahhoz, hogy megértsük a cikk címét, nem árt tisztában lennünk azzal, hogy mit is értünk TPU, és mit is értünk szilikon alatt. Nyugi, nem fog egy unalmas tanulmányra hasonlítani, sem pedig egy szakdolgozat hipotézisének igazolására. Olvass tovább nyugodtan, és légy tisztában azzal, hogy milyen tok is kell Neked, mindössze 3 perc alatt.

Kezdjük a szilikonnal

Nem véletlenül népszerű a szilikon tok. Remek választás ha az ellenállóképesség az egyik fő szempontunk. Amellett, hogy az esetleges -JESSZUSOM LEESETT-ből – könnyedén csinál – Semmi vész, hisz tokban van-t, nyúlékonysága és egyben alakmegtartása, rezgéscsillapítása, UV és hő tűrőképessége is plusz pont. (Nem is hinnéd, hogy ennyi mindent tud, igaz?) A gumírozott tokokkal szemben jobban ellenáll az öregedési tényezőknek, azonban fontos megjegyeznünk, ha átlátszó szilikont választunk, körülbelül bő egy év alatt besárgulhat, de semmi vész, színes társait ez nem fenyegeti. Küllemre tökéletes választás azok számára, akik az egyszerű, minimal megjelenést szeretik készülékükön, de azok is megtalálják a kedvencüket, akik a mintás tokok szerelmesei.

Na de akkor mi az a TPU?

Ha azt mondjuk hogy Termoplasztikus speciális elasztomer, valószínű itt adod fel az olvasást. Inkább megpróbáljuk faktos kémia tudás nélkül is érthetővé tenni, amit Te is és mi is értünk. A TPU egy hibrid anyag, mely rendkívül magas ellenálló képességgel rendelkezik annak köszönhetően, hogy a kemény műanyag és a puha szilikon keveréke. -40°C és +100°C hőmérséklet-tartományban is tartja ezen jó szokásait, mindemellett pedig sima felülete révén mind tapintásban, mind pedig zsebbe csúsztatásban ott van a szeren. Egyéb hangzatos tulajdonságai: kopásállóság, extrúzióval szembeni szilárdság, nagy terhelhetőség és a nagy szakítószilárdságNagyon jó az öregedésálló és az ózonálló képessége, így hosszú távon hű védője telefonodnak, emellett minőségi benyomása révén nem véletlenül váltja fel szép lassan a szilikontokokat.

Az már biztos, hogy a 2019-as tokok igen nagy része szilikon helyett TPU-ból készült, ami nem véletlen: a hibrid anyagnak köszönhetően sokkal de ellenállóbb, sokkal de sokoldalúbb, és sokkal de minőségibb is szilikon társával szemben. Reméljük sikerült beigazolni fent említett hipotézisünket, Te is okosabb lettél, és a szilikontokok sem sértődtek meg. Bármely anyag mellett is teszed le a voksodat, a Casey-n megtalálod.

További kérdéseid lennének? Keress minket bátran!

Tippek