Így őrizd meg mobiltelefonod értékét hosszútávon

Átlagos olvasási idő: 5 perc

 Így őrizd meg telefonod értékét

Több okból kifolyólag is érdemes megőrizni telefonunk értékét:

  • Amennyiben a későbbiekben szeretnénk tőle megválni, kapunk is érte némi apanázst
  • A különböző karcok zavaróak lehetnek használat közben
  • A rosszul töltött akkumulátorok csökkenthetik az üzemidőt, ezzel sokszor kellemetlen helyzetet teremtve

Bizonyára Neked is vannak olyan ismerőseid, akiknek egy év után úgy néz ki a telefonjuk, mintha szegényt direkt kínoznák, és vannak olyanok is, akik mintha most hozták volna ki a boltból. Mutatjuk, hogy az utóbbiak hogyan csinálják:

A különböző karcok esete…

A kijelzővédő üvegfólia és a telefontokok szerepe

A mai telefonok 9H keménységű gerilla üvegből készülnek, ami azt jelenti, hogy majdnem olyan tűrőképességgel rendelkeznek, mint a gyémánt. Azonban míg a gyémánt jó sok rétegből tevődik össze, úgy a telefonod képernyője nem, ezért is javasolt többrétegű, vagy 3D üvegfóliával védeni a kijelzőt. Ezek a kis jótündérek mind a karcolásoktólmind pedig az ütéstől óvják a kijelzőt, és még az esésből adódó feszültséget is elnyelik. 

A különböző karcok és kopások nem csak a telefon elejét veszélyeztetik, hanem az oldalát és a hátulját is, így manapság szinte nincs olyan telefontulajdonos, aki ne óvná valamilyen tokkal. Aki mégse, az gondoljuk képes gondolattal tárgyakat mozgatni…

Ahogy már biztos észrevetted, a tokpiac nem jár gyerekcipőben, sőt már annyi féle és fajta telefontokkal találkozhatunk, hogy még a legválogatósabbak is képesek dönteni. De melyik az a tok mely kifejezetten ajánlott távtelefondobálók számára? A nagy ütések elhárításában a Defender tokok járnak az élen, őket ugyanis direkt erre fejlesztették ki. Masszív darabok, jóval vastagabbak a hagyományos szilikontokoknál és még a szélei is meg vannak erősítve, az előlapra ráhajló résznek köszönhetően pedig a képernyőt is kiválóan védik. Igazi monstrumok a karcokkal és a kopásokkal szemben.

A rosszul töltött akkumulátorok esete…

A telefontöltők szerepe

Egy több éves telefonnál elkerülhetetlen az akkumulátor üzemidejének csökkenése, de mit tehetsz azért, hogy minél hosszabb távon legyen benne szufla? Az, hogy az aksi mennyit veszít töltési kapacitásából, az nagyban függ a töltési szokásaidtól. A mai telefonokat már nem kell kisütni az első használat alkalmával, majd tölteni 16 órát, mivel ezeket már úgy tervezték, hogy rögtön használhatóak legyenek. A lítium-ion akkumulátorok élettartama akkor tolható ki, ha megpróbálod a töltöttségi szintet 40% felett tartani. Ami fontos, hogy SOSE hagyd teljesen lemerülni, és ne is töltsd mindig 100%-ra. A szakértők azt javasolják, hogy csupán havonta 1-szer érdemes feltölteni a telefont lemerült állapotból teljesen, a legjobb számára az, ha többnyire 40 és 80% között tartod. 

Bizonyára Téged is sokszor riogattak azzal, hogy nem szabad egész éjszakára a töltőn hagyni a telefonodat. Nos, ezt most megcáfoljuk: a mai okostelefonok már elég okosak ahhoz, hogy ha érzékelik, hogy teljesen feltöltődtek, egyszerűen elzárják magukat az áramforrás elől. 

Ez volt a rövid gyorstalpalónk a telefonok értékmegőrzésének alapjairól. Ne feledd, egy jó tok és egy üvegfólia csodákra képes, és ha még a töltési szokásaidra is figyelsz, biztos, hogy készüléked évekig hű és értékes társa lesz a hétköznapjaidnak.

További kérdésed lenne? Keress minket bátran.

Tippek