10 tipp a telefon akkumulátorának hosszabb élettartamához

Team Casey 2019.11.20.
10-tipp-a-telefon-akkumulatoranak-hosszabb-elettartamahoz

Átlagos olvasási idő: 3 perc

 

Végtelen üzemidő! Okostelefon, mely önmagát tölti! Ugye mennyire jól hangzik? A mobiltelefon használók egyik nagy álma, hogy ne kelljen a töltöttségi szint miatt aggódni, vagy éppen bosszankodni, amikor alig pár óra elteltével drasztikusan csökken az akkumulátor várható üzemideje. Míg mérnökök ezrei dolgoznak a megoldáson, hozunk néhány tippet, melyek segítségével hosszabb ideig is bírhatja kedvenced.

 

Tipp1 – Optimalizáld a telefon akkumulátorának használatát

Manapság rengeteg olyan alkalmazást fejlesztenek, melyek tudják használni az energiatakarékos módot, ezzel is segítve az akku kapacitását.

 

Tipp2 – Valóban mindig szükség van a GPS-re?

Számos esetben hasznos lehet a GPS bekapcsolása (különösen navigációs rendszer használata esetén), de amikor nincs rá szükség, akkor ez is csak feleslegesen falja az energiát. Ha eddig nem tetted, kapcsold ki a GPS-t és figyeld meg mennyivel lassabban merül okoskütyüd.

 

Tipp3 – Mi a helyzet a Wi-Fi-vel?

Amikor amúgy is dolgozol, vagy épp a családdal/barátokkal vagy, nincs szükség folytonos internetkapcsolatra. Nem csak a stressz lesz kevesebb az életedben, de az aksi is tovább fogja bírni ha néha kikapcsolod a Wi-Fit.

 

Tipp4 – Zárd be azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem használsz

Talán nem gondoltál rá, de a háttérben futó, az-az a nem bezárt alkalmazások is fogyasztják az energiát. Ugye hogy fut még a tegnap véletlen megnyitott régi játék?

 

Tipp5 – Vigyázz a képernyőre

Tudtad, hogy a legtöbb energiát a mobiltelefonod képernyője fogyasztja? A mai mobilok már automatikusan a fényviszonyokhoz állítják a fényerőt, de amennyiben Te állítasz rajta (lefelé) is segítheted az aksit. Extra üzemidő növelő ha nem oldod fel a képernyőt percenként 5-ször, sőt még a te nyugalmad is biztosított így…

 

Tipp6 – Ne használj animált háttereket

Manapság ezek nemtúl gyakoriak, de vannak emberek, akik valóban szeretik őket. Azonban aki animált hátteret szeretne nézegetni, annak töltő után sem árt néznie.

 

Tipp7 – Csak hidegen

A túl magas hőmérséklet károsíthatja a mobiltelefon számos elemét, és ezek közül az egyik a telefon akkumulátora, amely mind időtartama csökkenését, mind pedig a hasznos élettartamának elvesztését okozhatja.

 

Tipp8 – Vigyázz az automatikus frissítésekkel

Számos alkalmazásban engedélyezve vannak az automatikus frissítési lehetőségek, ami azt jelenti, hogy ha sok ilyen van telepítve, akkor sok időt fog tölteni készülékünk azok frissítésével is, ergo használja az aksit.

 

Tipp9 – Csak azokat az értesítéseket engedélyezd, melyekre valóban szükséged van

Tényleg értesítés kell minden egyes alkalommal, amikor valaki szintén hozzászól egy általad is kommentelt poszthoz? Csak azokat az értesítéseket engedélyezd, melyek valóban fontosak számodra, ezzel üzemidőt és stresszt megtakarítva.

 

Tipp10 – Legyen veled az erő

Mindent betartottál, telefonod aksija mégis hamar lemerül? Válassz hozzá egy megfelelő hordozható akkumulátort, és töltődj fel bárhol-bármikor. Ám az sem mindegy, hogy milyen Power Bankot zsebelsz be, szerencsére ebben is tudunk segíteni → itt.